100 let vinařských ingrediencí značky Anchor


Jsme rádi, že můžeme být exkluzivním distributorem značky Anchor Oenology. Stoleté oslavy proběhly v Kapském městě, které je více než půl století sídlem společnosti. 



Společnost Anchor Oenology má za sebou hrdou historii s úspěšnými milníky:

1974 | Anchor Yeast, hrdá jihoafrická společnost, vyrábí první experimentální vinné kvasinky na světě.


1975 | První komerčně vyráběné vinné kvasinky Anchor.


1991 | První komerčně vyráběné hybridní vinné kvasinky na světě - Anchor LEGACY VIN 13.


1997 | Začátek exportu aktivních sušených vinných kvasinek do celého světa.


2008 | První společností na světě, která uvádí na trh směsi kvasinek - ALCHEMY I a II, vyvinuté za účelem zvýšení aroma vína na základě metabolických interakcí mezi specifickými kmeny kvasinek.


2010 | První mezidruhový hybrid Saccharomyces paradoxus/cerevisiae na světě a uvedení na trh EXOTICS MOSAIC.

Podpora mezinárodní působnost založením společnosti Oenobrands, společného podniku společností Anchor Yeast a DSM Food Specialties. Společnost Oenobrands se sídlem ve francouzském Montpellier distribuuje značku Anchor po celém světě.

První směs bakterií pro malolaktické kvašení na světě uvedením produktu DUET AROM, po němž následuje DUET SOFT.


2016 | Uvedení na trh směsi kvasinek ALCHEMY III a IV pro výrobu červených vín.


2018 | Vytvoření prvního mezidruhového hybridy Saccharomyces cerevisiae/cariocanus na světě a uvedení na trh produktu Exotics Novello.

 

2023| 100 let společnosti Anchor Oenology


Technologické poradenství


Portfolio pro výrobu vín od A do Z


Renomovaní dodavatelé

© 2024, O.K. Servis BioPro, s.r.o. - všechna práva vyhrazena