KVASINKY ŘADY ALCHEMY
Anchor Yeast je první společností a značkou vinných kvasinek na světě, která uvedla na trh komerční směsi kvasinek, které zlepšují aroma vína na základě vzájemné metabolické interakce. Jedná se o specifické kmeny obsažených ve směsi.
Na základě tohoto výzkumu ve spolupráci s australskou vinařskou společností Research Institute (AWRI) vyvinula společnost Anchor čtyři směsi vinařských kvasinek pro zvýšení aromatické intenzity, chuti a komplexnosti bílých a červených vín.
Směsi kvasinek Alchemy I, II, III a IV jsou vysoce robustní kmeny, které mohou odolávat náročným podmínkám a výzvám moderního vinařství včetně tolerance teploty, alkoholu a cukru.
Směs 1, 2 a 3 obsahuje tři stejné kmeny kvasinek, liší se pouze poměr jednotlivých kmenů ve směsi - viz graf níže
Vývoj řady vinařských kvasinek Alchemy probíhal v následujících etapách:
- Výběr a analýza jednotlivých kmenů z hlediska jejich vlivu na koncentrace etylesterů a acetát esterů, thiolů a monoterpenů
- Analýza různých směsí z hlediska jejich vlivu na profil vína
- Zdokonalení poměru jednotlivých kmenů ve směsi
SMĚSI KVASINEK PRO BÍLÁ VÍNA
ALCHEMY I
- ovocné a květinové estery
- vůně tropického ovoce
- některé těkavé thioly
- studená fermentace
- velmi vysoká tolerance k alkoholu
ALCHEMY II
- těkavé thioly
- 3-MH, 3-mha a 4-MMP
- aroma mučenky, grapefruitu, angreštu a guavy
- studená fermentace
- velmi vysoká tolerance k alkoholu
SMĚSI KVASINEK PRO ČERVENÁ VÍNA
ALCHEMY III
- růžová, květinová a ovocná
- maliny
- snížený obsah zelených methoxypyrazinů
- struktura a tělo
ALCHEMY IV
- významná produkce esterů a terpenů
- jahody, třešně, maliny, červené ovoce, rybíz a granátové jablko
- dlouhodobost/stabilita ovocných vůní
- snížení obsahu zelených methoxypyrazinů
Všechny produkty můžete nakoupit v našem e-shopu.
Chcete vědět víc o našich kvasinkách?
Chcete s námi konzultovat vinařské postupy, technologie a ingredience?
Obraťte se na nás, poradíme vám.