Kvasinky pro všechny typy bílých a růžových vín


Během letošní sezóny jsme pro vás připravili seriál článků o nejdůležitějších procesech zpracování vín. Dnes vám přinášíme informace o kvasinkách pro bílá a růžová vína.

Kvasinky řady Fermivin jsou známé po celém světě a i díky nim získávají česká a slovenská vína ocenění na mnohých domácích i světových soutěžích. Produkty této řady mají speciální kinetiku a vlastnosti, které umožňují dávkování přímo do moštu nebo rmutu bez nutnosti přípravy zákvasu. 

KVASINKA PRO NEJKOMPLEXNĚJŠÍ A ZÁROVEŇ NEJINTENZIVNĚJŠÍ BÍLÁ A RŮŽOVÁ VÍNA 

Fermivin® IT61 je kvasinka, která podporuje aroma (i v neutrálních odrůdách) a komplexnost bílých a růžových vín. Přispívá k bohatému pocitu v ústech (obzvlášť je-li povolen lees contact time) a vytváří velmi nízké VA. Víno vyrobené z Fermivinu IT61 je popsané jako:

  • Velmi aromatické, čisté, komplexní a elegantní.
  • Silně citrusové/pikantní aroma s převládajícím grapefruitem.
  • Aroma tropického ovoce (papája a ananas).
  • Dobrý pocit v ústech, velmi dlouhý závěr a stálost.  

Obr: Odrůdové tioly na růžovém víně Grenache kvašeném s IT61, s a bez Naturferm Bright (IFV-Francie).

 

Fermivin IT61 má vysokou schopnost odhalovat odrůdové tioly (3MH), obzvlášť s přídáním vhodné organické živiny jako je Natuferm. Mimoto při použití Natuferm Bright účinně mění 3MH na acetátovou formu (3MHA).

 

Přehled kvasinek pro bílá vína


Technologické poradenství


Portfolio pro výrobu vín od A do Z


Renomovaní dodavatelé

© 2024, O.K. Servis BioPro, s.r.o. - všechna práva vyhrazena