Vinařské semináře 2024


Vinařská sezóna začíná a my jsme pro naše zákazníky – vinaře ze Slovenska, Čech a Moravy – uspořádali tradiční VINAŘSKÉ SEMINÁŘE. Přijeli všichni naši dodavatelé, semináře se vydařily a účast byla pěkná.

První den, 28. května jsme se sešli na Slovensku, ve vinařské oblasti Pezinok, Modrá. Letošní zajímavostí byly stolky s workshopy vinařských ingrediencí a technologií, díky kterým byl seminář více interaktivní. Výhodou bylo, že si účastníci mohli jednotlivé vinařské technologie po skupinkách u stolků vyzkoušet a prohlédnout, což také ocenili. Druhý den 29. května jsme se s dodavateli přesunuli do vinařství Rusnok do Velkých Bílovic, kde jsme měli příležitost sejít se s další skupinou moravských vinařů.

Jsme skutečně rádi, že i letos do našich krajů zavítali všichni naši dodavatelé vinařských technologií a ingrediencí – OENOBRANDS, VASONGROUP - Enologica Vason e JU.CLA.S., COSTRAL SA, Kiesel a Scharfenberger GmbH & Co. KGr, aby představili jejich novinky. Co vše jsme na seminářích předvedli?

 

KIESEL FLOTACE A ČERPADLA

Velký význam pro letošní seminář měla čerpadla Kiesel s průtokoměrem a flotací, která je ve světě stále populárnější. Flotace má význam pro moderní zpracování vinných moštů. Martin Wöhrl z Kieselu předvedl flotaci na Kiesel přístrojích a sklidil velký zájem. Námi nabízená čerpadla pro vinaře Kiesel si prohlédněte na našich stránkách zde.

 

SCHARFENBERGER EUROPRESS

Náš dodavatel technologií pro zpracování hroznů Scharfenberger Europress seznámil vinaře s jejich novými vinařskými lisy. Adrien Hofmann předvedl technologii příjmových linek pro sběr hroznů kombajnem. Vinařské lisy a další vinařské technologie od tohoto dodavatele najdete zde.

 

COSTRAL
Nechyběla ani přednáška Bernarda Schaala o nové automatické plničce Galaxy Neo. Náš dodavatel plniček a etiketovaček Costral představil celé portfolio a předvedl nové funkce automatické plničky 3v1. Constral vinařské technologie si prohlédněte na našem webu zde.

 

OENOBRANDS
Náš dodavatel z Francie Oenobrads Aurelien Bastiani měl přednášku o sycharomycentních a nesacharomycentních kvasinkách a co-inokulaci. Vinařské ingredience – kvasinky, enzymy, bakterie, aj. , které od Oenobrands nabízíme, najdete na našem e-shopu zde.

 

VASON – JUCLAS
Náš dodavatel z Itálie dodává našich vinařům taniny, výživy, stabilizátory, čiřidla a další vinařské ingredience. Na semináři Katarina Primorac představila novou technologii AromaLock pro zachytávání fermentačních aromat a vrácení jich zpět do vína. Zároveň jednu ze svých přednášek zaměřila na management plynů ve víně. Nabídku najdete na našem e-shopu zde.

ProXimos – monitorovací systému pro online monitoring teploty, vlhkosti, CO2 a dalších parametrů ve výrobě, skladu čí sklípku si zákazníci mohli vyzkoušet přímo na místě. Jedná se o produkt naší výroby, který je uživatelsky velmi intuitivní. Více se o ProXimos dočtete zde.

DEGUSTACE
Co by to bylo za vinařský seminář, kdybychom neochutnali víno. Uspořádali jsme degustaci špičkových vín našich zákazníků a byl to skutečně zážitek. Letos jsme degustaci vín zaměřili na prémiová vína, která získala ocenění na mezinárodních soutěžích v Madridu, Štrasburku a Paříži. Jedním z nich je např. rodinné vinařství Berta a samozřejmě další.

Jsme hrdi, že oceněná vína byla vyrobena pomocí našich technologií a s našimi vinařskými ingrediencemi!

 

Všem účastníkům děkujeme, děkujeme i dodavatelům, našim kolegům a budeme se těšit na další společné setkání.

Kontakt pro region SK:

Kontakt pro region ČR:

Bližší informace o našem sortimentu pro vinaře najdete ZDE, e-shop vinařských přípravků najdete ZDE.


Technologické poradenství


Portfolio pro výrobu vín od A do Z


Renomovaní dodavatelé

© 2024, O.K. Servis BioPro, s.r.o. - všechna práva vyhrazena